Historische vereniging Bunscote

128 Van het bestuur W. van Dijk
130 Verslag van verenigingsactiveiten
131 Bunschoter jongens in dienst van Napoleon (1) Wouter Koelewijn Klzn
142 De sluikhandel in paling tijdens de oorlog Hans Hoitink Een deel van het artikel kunt u hier lezen
144 Grote families (3)  Dirk de Graaf en Petertje Heek ('Dirk Kaojeman' en  'Pé van Klaos Heek' 1952)
150 'Baggeraars' vermaakten zich in Spakenburg Harry van Twillert
154 Van wee is tat d'r één  B. Zwaan
158 Kruiswoordpuzzel  Evert ter Haar

 

Van het bestuur

 
In het laatste nummer van dit jaar is het goed om terug te kijken en vooruit te blikken. Wat mogen we toch dankbaar zijn dat het verenigingsleven weer op gang gekomen is. Verschillende cursussen zijn weer begonnen en ook bestuurlijke activiteiten konden weer plaatsvinden. Dit was voor mij als ‘nieuwe’ voorzitter wel spannend.

Eerste optreden als nieuwe voorzitter

Want met de ‘opening’ van het gewone leven mocht ik voor het eerst publiek optreden: mijn eerste bestuursvergadering was op 2 juni, mijn eerste
redactievergadering op 28 september. Nog publieker was de onthulling van de eerste gedenkplaat op 9 september j.l. aan de Weikampzijde van het huis Oostmaat 25. Inmiddels zijn ook de volgende twee herdenkingsplaten aangebracht: op 12 oktober aan de Dorpstraat 70, en op 1 november aan Dorpstraat 77.

Ledenvergadering

Ook de eerste ledenvergadering sinds tijden op 13 oktober j.l. was eigenlijk wel spannend. Hoeveel leden zouden we kunnen verwachten, we wisten
het niet. Maar het overtrof onze stoutste verwachtingen. De zaal zat helemaal vol. Het aanbieden van de kalender aan Jan Zwaan, de zoon van Klaas Zwaan was heel mooi en de lezing van dhr. Polak was goed. Maar het afscheid nemen van de voorzitter Jan Bos was voor mij heel bijzonder.
Van beide laatste activiteiten hebt u in de plaatselijke pers kunnen lezen.

 

Vrijwilligersavond

Op 5 oktober j.l. hebben heel veel vrijwilligers genoten van een avondje lekker eten met een bingo. Wat was dat gezellig! Voor zover ik weet zijn daar geen ‘corona-ongelukken’ gebeurd. Dit biedt perspectief voor de verenigingsreis, dat jammer genoeg dit jaar niet door kon gaan. Hopelijk kunnen wij die het komende jaar wel organiseren en met elkaar beleven. Door al deze activiteiten heb ik mijn vuurdoop doorstaan. Wat ook nieuw is, dat ik voor de eerste keer deze rubriek ‘Van het Bestuur’ schrijf. En ik hoop dat ik dit nog jaren mag blijven doen, want ik heb, misschien wel wat vreemd voor een historische vereniging, een levendige vereniging ontmoet met fantastische leden.

Uw voorzitter,
Wouter van Dijk