Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

84 Van het bestuurJ. Bos
87 Van wee bin jie d'r één 2.0 W. Ruizendaal
96 Schoolfoto's
100 Uit de kunst Willem Ruizendaal
102 Boekbespreking 40 jaar V.V. 'Eemdijk' Willem Ruizendaal
106 Verdwenen archiefstukken terecht Willem Ruizendaal
112 Verslag verenigingsreis 2019 Maria Dijkhuizen - van Veen
114 Van wee is tat d'r één  B. Zwaan

 

Van het bestuur

 

40-jarig jubileum

Het bestuur is druk bezig met de voorbereidingen voor het jubileum in 2020. Daarvoor moet nog het een en ander vastgelegd worden, want het bestuur wil er voor de leden iets moois van maken.

Bun Historiael

- Genealogie

 Willem Ruizendaal gaat opnieuw in op het belang van de genealogie voor Bunschoten-Spakenburg. Heel veel inwoners van onze dorpen zijn nauw aan elkaar verwant. Het is dan goed om te weten hoe de geslachtslijnen lopen. Kortom, door de genealogie kom je er achter, waar je eerste voorouders vandaan kwamen, welk beroep ze hadden en hoe ze zich met de toenmalige inwoners vermengd hebben.

- Klassenfoto

 Het is opnieuw een foto van de Calvijnschool geworden en wel klas 3 uit1969. De meeste namen zijn vermeld. Als u ontbrekende namen weet,kunt u die melden bij Willem Ruizendaal. En als u ook een klassenfoto in uw bezit hebt, kunt u dat melden bij Willem Ruizendaal. Dan wordt er werk van gemaakt….

- Uit de kunst

In deze rubriek wordt dit maal De brede en de smalle weg van Foppe de Vries besproken.

- Van wee is tat d'r één?

Bort Zwaan geeft de oplossingen bij de foto’s van het vorige nummer en presenteert een aantal nieuwe probleemgevallen. Uw medewerking bij de oplossing van deze problemen wordt bijzonder op prijs gesteld.

- V.V. Eemdijk

N.a.v. het jubileum van en de verschijning van een boek over de voetbalvereniging Eemdijk wordt er ingegaan op de geschiedenis en de resultaten
van de Groenen.

Een deel van het artikel kunt u hier lezen

- Verdwenen archiefstukken

Verdwenen archiefstukken Oude archiefstukken van de Noorderkerk waren jarenlang verdwenen en werden als verloren beschouwd. Mede daardoor was er een lacune in de beschrijving van de geschiedenis van de Gereformeerde kerken. Maar gelukkig zijn ze met een heel stuk informatie weer boven water en kunnen ze waar mogelijk gebruikt worden voor zinvolle artikelen in Bun Historiael.

- Het culturele reisje

De reis naar de orchideeëntuin in Luttelgeest en het museum van Douwe Egberts in Joure is tot volle tevredenheid van alle deelnemers verlopen.
Henk de Jong had alles uitstekend tot in de puntjes verzorgd. Maria Dijkhuizen heeft het een en ander in een gedicht voortreffelijk vastgelegd.

Het volgende nummer

Dan gaan we verder met de jeugdherinneringen van Bort Zwaan en komt er een artikel van Willem Meester over het avontuurlijke leven van Zeger
Koelewijn (1899-1972).

 

Jan Bos Lzn, voorzitter

 

Seizoensagenda

Cursus vis- en vleesroken (groep 1)


27 mrt 2023
19:15 -
Cursus Botterbouw


06 apr 2023
19:30 -
Cursus vis- en vleesroken (groep 2)


17 apr 2023
19:15 -

Advertenties