Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

588
Foto 588 is genomen buiten het dorp. Dit is te zien aan de bomen, maar ook aan de oude auto’s die op de achtergrond staan. Waarschijnlijk een uitje op een Tweede Pinksterdag of Hemelvaartsdag. Het kan ook zijn dat het een Bondsdag is geweest van de meisjesvereniging. Het moet voor verschillende lezers niet moeilijk zijn van deze foto er een aantal van te kennen. Aarzel niet te bellen of te mailen, beter tweemaal bellen dan helemaal niet en denk niet: dat doet een ander wel!
Op foto 588 zijn diverse reacties gekomen.
Heel leuk is dat een oude lezeres, die zelf op de foto staat zich dit nog goed kon herinneren en enkele leuke details doorgaf. De foto is inderdaad genomen op een “aofdag”
waarschijnlijk Hemelvaartsdag of Tweede Pinksterdag, dat wist de vertelster niet precies. De vriendinnen gingen op de fiets naar ‘Anna’s hoeve’ in Hilversum, echter de meisjes
hadden allemaal geen fiets! Geen nood, zes fietsen waren aanwezig en één meisje bij iedere fietster op de bagagedrager en dan om de beurt wisselen. Zo kwamen ze bij ‘Anna’s hoeve’! Toen ze daar enige tijd waren kwam er een deftige meneer aan met een mooie auto en die vroeg of hij de meisjes op de foto mocht zetten. Dat was goed en vooraan de meisjes in de rouw en achteraan de meisjes uit de rouw ‘in ‘t rood’. Na afloop kregen ze allemaal een kwartje van die meneer, dat was mooi meegenomen, want veel geld hadden ze niet bij zich natuurlijk. De foto is genomen omstreeks 1946.

De meisjes zijn v.l.n.r. achteraan:
Marretje de Graaf-de Graaf Kdr,
Lammertje Koelewijn-Vedder Hdr,
Heintje van de Groep-van de Groep
Hdr, Gerritje Muijs-de Graaf Ddr,
Fietje van Diermen-de Jong Ddr,
Hanna van de Groep-de Graaf Hdr en
Albertje Estié-Hopman Pdr. en
v.l.n.r. vooraan:
Jacoba Vedder-vande Vuurst Jdr, Geertje van de Groep de Graaf Ddr,
Maria de Jong-de Graaf Adr,
Evertje de Graaf-van de Groep Rdr,
Aaltje de Graaf-de Graaf Hilbrdr.
Van de twaalf dametjes leven er op dit moment nog vier!
2020 04
nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

01 juli 2021
19:30 -
Cursus Botterbouw

Advertenties