Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

563
Foto 563 is een schoolfoto van de Bavinckschool en waarschijnlijk genomen net na de Tweede Wereldoorlog. Een aantal meisjes zijn bekend, maar van de jongens nog niemand. Wie herkent er sommigen van?
Deze foto is in zijn geheel opgelost, dankzij een oplettende lezer die zelf in die klas heeft gezeten en alle namen zich nog wist te herinneren. Klasse!

We beginnen met de jongens en dan van links naar rechts. Geheel links is Jacob Hartog Fzn (Jaap van Frik), dan Jacob de Graaf Wzn (Jaap van Jannetje Baas), Klaas de Graaf Gzn (Klaas van Gart) Jacob Duijst Azn (Jaap van Knelia), dan Jan en Aart de Graaf, de tweeling van meester Klaas. Dan Jan de Graaf Jaczn (Jan van Jaap van Menk), Arie ter Haar, gehuwd geweest met Evertje Beukers, Peter Blokhuis Rzn (Peter van Roelof van ouwe Hannes), en tenslotte Janos Korpàdi.

De meisjes, 2e rij:
Aaltje Duijst Hdr (Aal-tje van Mart van Lange Willem), Gerarda de Graaf, gehuwd geweest met Jan Korlaar, Mengsje de Graaf (Mengsje van Klaas van Jaap van Evertje), Maria Nieuwboer Gdr (Marie van de helling), Aaltje Koops (Aaltje van Geert van Dijk), Wijmpje Koelewijn Jdr (Wijmpje van Aal van Gart), Jannetje ter Haar Ddr (Jannetje van Evertje van Lammert Korlaar), Hermijntje Koelewijn Stdr (Hermijn van Geurten), Aaltje de Graaf Hdr (Aaltje van Peetje van Lutje), Marretje Koelewijn Jacdr (Marretje van Jaap van Evertje).

De meisjes, 1e rij:
Jannetje Heinen, gehuwd geweest met Hein de Graaf, Maria de Graaf Hdr (Maria van Biet van Menk), Trijntje Vermeer PGdr, gehuwd geweest met Jacob Heinen, Hilletje de Graaf Ldr, ge- huwd geweest met Cees Heek, dan meester Harmen van Goor, Margaretha Geertruida Duijst Wdr, gehuwd met Arend de Graaf, Sijtje Duijst Cdr, gehuwd geweest met Hendrikus Kok, Evertje Koelewijn Bdr. (Evertje van Bort Croockewit), Lutje Hartog Pdr (Lutje van Martsie van Zeger), Evertje Muijs Adr, gehuwd geweest met Aart de Graaf.
De opmerkelijke lezer zal in de gaten hebben dat er in die klas maar liefst 4 neven en een nicht zaten, allemaal nazaten van ouwe Menk (Jacob de Graaf en Mengsje ter Haar).

2019 04

Seizoensagenda

Cursus vis- en vleesroken (groep 1)


27 mrt 2023
19:15 -
Cursus Botterbouw


06 apr 2023
19:30 -
Cursus vis- en vleesroken (groep 2)


17 apr 2023
19:15 -

Advertenties