Historische vereniging Bunscote

44 Van het bestuur Wouter van Dijk
45 Seizoensagenda
46 Cursussen van de Historische Vereniging 2022/23
47 Het trieste einde van Gerrit van Goor (1906-1935) - (1) Hans Hopman Een deel van het artikel kunt u hier lezen
53 Luchtfoto van Spakenburg 80 jaar geleden: c. 1940
56 Luchtfoto van Bunschoten, 60 jaar geleden: 1962
58 Kerkelijke Hereniging - 1 mei 2023 (1)  Willem Ruizendaal
60 Klassefoto - kleuterschool Kuyperstraat - 1955/56
64 Van de redactie Willem Ruizendaal
65 Uniek samenwerkingsproject van de Historische Vereniging met de Vomar-supermarkt
68 Ledenvergadering 12 april 2023 Willem Ruizendaal
69 Herkomst van de familie Van de Groep Willem Ruizendaal
72 Een bedankbrief uit Duitsland
74 Van wee is tat d’r één? Bort Zwaan
78 Adressen en colofon

 

Van het bestuur

De ‘aap is uit de mouw’. Dat kunnen we nu wel zeggen. Hoewel het geen staatsgeheim was, werd van ons verlangd het nieuws hierover niet al te breed te verspreiden: het verzamelalbum, 50 pagina’s voor historische plaatjes van onze dorpen, dat de afgelopen drie maanden in samenwerking met de nieuwe Vomar-Voordeelmarkt is geproduceerd. Omdat wij de verspreiding van de kennis van ons plaatselijke verleden belangrijk vinden, hebben wij met deze samenwerking ingestemd.

De leden van de vereniging krijgen het voorafgaande aan de opening helemaal gratis in dezelfde week dat zij dit tweede nummer van Bun Historiael van 2023 ontvangen. Vomar ziet natuurlijk het liefst dat u het bij haar filiaal vol gaat sparen. Het sparen van de plaatjes is ook gratis. Maar u mag het ook gerust geven aan iemand die de plaatjes graag wil verzamelen. Of misschien weet u iemand die de plaatjes wel voor u zou willen meenemen. Het is beslist de moeite waard.
Zeker willen we het aanraden bij zowel alle wat oudere mensen, maar ook bij alle jonge mensen in de gemeente Bunschoten. De eerste groep
kan nu met eigen ogen zien hóeveel er de laatste jaren is veranderd. En de tweede groep kan zien hóe anders het leven van hun grootouders er heeft uitgezien. Wij hopen dan ook dat zij daarover gaan praten met hun opa’s en oma’s. Daarom voor iedereen: heel veel verzamelplezier!

Graag wil ik ook in dit kader de aandacht vestigen op de Club Supportactie, ‘Club is Koning’ genaamd.. Daarmee kunnen wij als Vereniging ook ons voordeel doen en uiteindelijk meer voor u als lid betekenen. Op pag. 67 leest u daarover meer en ook hoe dat werkt. Het is gemakkelijker dan u denkt! En u doet ons er een plezier mee.

In dit nummer geven we speciaal aandacht aan de cursussen die uitgaan van de Historische Vereniging. Er gebeurt op die gebieden soms veel meer dan u denkt. In al die cursussen zijn meer mensen actief dan velen misschien zouden menen. We willen ze allemaal
eens in het zonnetje zetten. Ze brengen ons veel kennis, veel gezelligheid en mooie producten.

Tenslotte wil ik u attenderen op het Verenigingsuitje. Hiernaast staat hoe u zich daarvoor kunt aanmelden.
Rest mij u veel genoegen en leesplezier toe te wensen bij de inhoud van dit tweede nummer van Bun Historiael van 2023.
Laat het uw komende zomermaanden kleuren.

Wouter van Dijk
uw voorzitter