INHOUDSOPGAVE
Blz. 3 Inhoud M. Nagel
Blz. 5 Uit het bestuur W. Huijgen, penningmeester Herinnering
Blz. 6 A. ter Beek en O. Dekkers Volksverhaaltjes uit Bunschoten en omgeving (deel I)
Blz. 7 en volgende
Blz. 5 Uit het bestuur W. Huijgen, penningmeester Herinnering
Blz. 6 A. ter Beek en O. Dekkers Volksverhaaltjes uit Bunschoten en omgeving (deel I)
Blz. 7 en volgende
UIT HET BESTUUR.
1. Nieuwe ontwikkelingen.
De mogelijkheid lijkt te bestaan dat er een wetenschappelijk onderzoek naar onze klederdracht wordt ingesteld. Een zekere mevrouw Lievestro wil namelijk haar proefschrift wijden aan onze klederdracht.
Ook op het gebied van het dialect zijn er interessante ontwikkelingen.
Wij weten allemaal dat onze werkgroep stug doorwerkt aan het Spakenburgs woordenboek. Daarnaast gaat een werkloos neerlandicus met behulp van intervieuws - af te nemen door mensen uit onze vereniging - onderzoek doen naar de ontwikkelingen van het dialect.
2. Monumenten.
Er is nu eindelijk een werkgroep van onze vereniging, die de monumenten in Bunschoten in het oog zal houden. De werkgroep bestaat uit C. van der Linden, K. Kok en M. Nagel, Abel Tasmanstraat (dus niet te verwarren met ondergetekende).
3. Werkgroep veldnamen.
Deze werkgroep is enthousiast aan het werk getogen. Vanuit de werkgroep zijn oude veldnamen voorgesteld aan het gemeentebestuur ten behoeve van de straatnaamgeving in de Polynormwijk. Helaas moest het bestuur tijdens de laatstgehouden vergadering constateren dat burgemeester en wethouders de voorkeur geven aan andere namen. Particulier initiatief en de eigen geschiedenis van Bunschoten worden blijkbaar niet zo formidabel gewaardeerd door dit college als wel eens is gedacht. Het aangeboden alternatief heeft tenminste niets specifieks met Bunschoten van doen.
4. Boekwerken.
Het bestuur heeft het boek "Onder dokters handen" opnieuw laten aanmaken. Dat betekent dat dit boek nu dus weer in ruime mate verkrijgbaar is bij de vaste verkoopadressen, te weten de kantoren van de Rabobank.
Een aangename verrassing was dat de stichting voor de Zomerpostzegels ons onverwacht alsnog de gevraagde subsidie van ƒ 1.000,— toekende. Een nieuw boek van Oth Dekkers lig al weer bij de drukker. Dankzij een gemeentelijke subsidie kunnen we laten drukken het boek "Van regthuis tot raadhuis". Dit boekwerk zal worden verkocht voor ƒ 7,50. Aan de leden wordt het boek verstrekt in plaats van het vierde nummer van Bun Historiael. Zoals u op de voorpagina kunt zien is dit nummer meteen het vierde nummer van deze jaargang.
M. Nagel.