Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

44 Van het bestuur J. Bos
46 
Nieuwe leden
47 Van wee bin jie d'r één 2.0 W. Ruizendaal
60 Schoolfoto's
64 Uit de kunst K. van Twillert
67 Ledenvergadering Hans Hopman
70 Vissersmonument in Spakenburg Marianne van Twillert
73 Van wee is tat d'r één  B. Zwaan
75 Twee boeken over klederdracht

 

Van het bestuur

 

Nieuw leden

Op de Boerenbeestenboeldag werden we verrast door het feit, dat er zich een zestal nieuwe leden meldde. We zijn daar blij mee, want continuïteit is voor een historische vereniging van het grootste belang.
Als de oudere leden wegvallen door ziekte of overlijden, is het van het grootste belang, dat jongeren de gelederen komen versterken.

Het reisje

 

Op zaterdag 31 augustus gaan we weer te veld. Eerst naar de orchideeënkwekerij in Luttelgeest en vervolgens naar de historische gebouwen van Douwe Egberts in Joure, waar we een demonstratie koffiebranden krijgen en allerlei oude ambachten kunnen bewonderen.
We dineren in Garderen.

Jubileum

 

In 2020 bestaat de Historische Vereniging 40 jaar en dat vieren we met onze leden. De voorbereidende besprekingen zijn in volle gang en verlopen naar wens. Zo dra dat mogelijk is, zullen we u de plaats en de tijd mededelen.

Bun Historiael

- Van wee bin jie d’r één? 2.0

Willem Ruizendaal schrijft uitgebreid over de genealogie – de geslachtslijsten- van dit dorp. Het zijn gedachten over mogelijkheden, moeilijkheden en eventuele oplossingen. Er staan enkele grote illustraties tussen, van uitgewerkte kwartierstaten tot overzichtelijke
schema’s en gezinsfoto’s.
Marianne van Twillert heeft een lijst van verdronken vissers opgesteld en vraagt u om aanvullingen en zo nodig correcties.
Verder besteedt Willem Ruizendaal aandacht aan twee boeken over de klederdracht. Het eerste boek is van onze oud-plaatsgenoot Winnifred de Vos-Bladergroen: Pronk en Prael – sits in Holland.Het tweede werk is van Bort Zwaan en Jeffrey van den Dikkenberg: De Pracht van onze Klederdracht De laatste dames in klederdracht uit Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Ik zou zeggen:
Lees de recensies en aarzel niet deze werken aan te schaffen.
Hans Hopman schreef een verslag van de jaarvergadering van 24 april j.l. in De Haven. Hier trad Bart Riemersma op, die als musicus, zanger en verteller ons publiek wist te boeien en te vermaken.
Bort Zwaan maakt melding van de nieuwe gegevens m.b.t. de oude foto’s en roept een ieder op om de namen van hem of haar bekende mensen aan hem te melden.

- Oproep

We roepen een ieder op, die iets aardigs te vertellen heeft over het verleden van dit dorp of over al dan niet overleden familieleden dit aan Willem Ruizendaal te melden. Als u daarbij hulp nodigt hebt, dan kunt u die krijgen. Dan kan uw artikel in Bun Historiael vermeld worden. Hetzelfde geldt voor de rubriek schoolfoto’s. Dat behoeven helemaal geen oude foto’s te zijn. Ze mogen ook best ‘slechts’ tien jaar oud zijn.

- Schoolfoto

 Hetzelfde geldt voor de rubriek schoolfoto’s. Dat behoeven helemaal geen oude foto’s te zijn. Ze mogen ook best ‘slechts’ tien jaar oud zijn.

Het artikel kunt u hier lezen

 

Jan Bos Lzn, voorzitter

 

nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

01 juli 2021
19:30 -
Cursus Botterbouw

Advertenties