Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

Inhoud van dit nummer:
 

152 Van het bestuur J. Bos
154 Watersnoodgedicht door Zeger van Halteren J. Bos
160 Breef 8 J. Bos
167 Ongs mooie dialect, de kruiswoordpuzzel E. ter Haar
172 Eervol afscheid Willem Beekhuis en Peter Koelewijn Hans Hopman
176 Uit de kunst K. van Twillert
177 Lammert Hopman 100 jaar K. van Twillert
178 Verslag uitgaansdag augustus P.J. van Schoor
182 Van wee is tat d’r één...? B. Zwaan

 

Van het bestuur

 

Kalender

De eerste kalender werd dit jaar overhandigd aan Maria Schaap Van Dijk. Zij trouwde in 1965 en staat in de kalender afgebeeld bij de maand september. De verkoop loopt als een trein. Er staan vele foto’s in van een aantal buurten in onze mooie dorpen. En natuurlijk staan er veel mensen op de foto’s. Waar Marianne van Twillert en Klaas Koelewijn het wisten, hebben ze de namen vermeld. Maar mocht u nog meer namen weten, neemt u dan contact op met Marianne of met Klaas. En misschien komt er dan volgend jaar nog eens een kalender met allerlei buurten. Wie weet?

 

Foto's beschrijven

Er zijn inmiddels heel veel foto’s gescand. Maar er is een zekere achterstand wat de beschrijving van de foto’s betreft. Dat kan in het Bunhuus gebeuren, maar u kunt het ook thuis doen. Als u in de gelegenheid bent, neemt u dan contact op met Klaas Koelewijn (033-2985318 mailadres: . Of kom een keer kijken in het Bunhuus, bijvoorbeeld op een dinsdagmorgen.
De gezelligheid en de koffie zal u zeker bevallen.

Nieuwe leden

Dankzij het promotienummer van Bun Historiael hebben zich tot nu toe ongeveer 25 nieuwe leden aangemeld. We heten ze hierbij van harte welkom en hopen dat ze aan veel activiteiten gaan deelnemen.

Bun Historiael

 - Afscheid Willem Beekhuis en Peter Koelewijn

Hans Hopman besteedt aandacht aan het afscheid van Willem Beekhuis en Peter Koelewijn, die beide vele jaren actief zijn geweest in de fotocommissie en in de redactie. Het bestuur is deze beide mannen heel veel dank verschuldigd voor hun jarenlange noeste arbeid.

 - Van wee...

Bort Zwaan schrijft in zijn rubriek van Wee is tat d’r één n.a.v. de woningen van Houpst in de Spuistraat over de wederwaardigheden van een aantal bewoners van deze woningen: Jan van Diermen en Harmijntje van den Hoogen, Wijnand van Diermen en Evertje van de Geest, Willem van Diermen en Jannetje Hop. Je wordt er niet bepaald vrolijk van. Verder brengt hij de gegevens van de oude serie en roept de lezers op gegevens aan te leveren over de nieuwe serie. En denk nu niet, dat weet iedereen wel, want als iedereen dat denkt, dan gebeurt er helemaal niets. En dat kan niet de bedoeling zijn.

- Verslag uitgaansdag augustus

Piet van Schoor beschrijft onder de titel De uitgaansdag het uitje van de Historische Vereniging naar Zelhem. Wie daarbij was, zal zich direct herkennen in de beschrijving van de verschillende activiteiten. Voor wie er deze keer niet bij was, is het artikel een aansporing om een volgende keer mee te gaan.

- Breef 8

Meester Aort weet in Breef 8 het een en ander te vertellen over het aquarium van Artis. Opnieuw blijkt, dat hij ontzettend houdt van lekker en veel eten. Hij vertelt over de nieuwbouwactiviteiten op de Weikamp en achter de Nieuwe Schans en klaagt steen en been over die smerige Binnengracht.

- Ongs mooie dialect

Evert ter Haar heeft zijn best gedaan om een nieuwe kruiswoordpuzzel te maken. Het is opvallend, hoezeer hij de potentiële makers van deze puzzel bemoedigt om hem ondanks alle tegen
werpingen en bezwaren toch maar te maken. Het moet te doen zijn. 

Jan Bos Lzn, voorzitter


 

nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

05 nov 2020
19:30 -
Cursus Botterbouw
12 nov 2020
19:30 -
Cursus Kubbootbouw

Advertenties