Historische vereniging Bunscote

BH_VWBJDE_FOTO

466
Foto 466 laat twee familie’s zien op de botter in de haven van Enkhuizen, tijdens de evacuatie in mei 1940. Verschillende namen zijn bekend, maar het lijkt mij leuk als u puzzelt wie het allemaal zijn. Om u op weg te helpen, de dochter van de ene familie is getrouwd geweest met een zoon van de andere familie! Zoek maar uit.
Foto 466 betreft de families Steven Duijst, gehuwd met Gijsbertje Zijl (nr 626) en Hendrik van de Groep, gehuwd met Marritje Ruizendaal, nr 1027.
Geheel links Jan Duijst, daarnaast zijn vader Steven Duijst, dan Gerritje van de Groep, Geertje Duijst, zonder rode doek Lutje van de Groep, de vrouw met alleen het hoofd zichtbaar is Jannetje van de Groep, omgekomen in april 1945, met pet Steven Duijst, daarvoor Marritje van de Groep-Ruizendaal, daarachter Aart Kok, dan Hendrikje Koelewijn-Duijst en met hoed Hendrikus Hopman. Met jurk Gijsbertje Koelewijn Jdr. op de arm van haar tante Lutje Hopman-Duijst, daarachter Jacob Zwaan en geheel rechts Jannetje Duijst. Geheel vooraan Gijsbertje Duijst-Zijl, daarnaast Maria van de Groep, haar broer Evert van de Groep, hun vader Hendrik van de Groep en met “pluummus”Aaltje Duijst.
2015 02