Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

611
We beginnen de nieuwe serie met een foto van vóór de Tweede Wereldoorlog van een consultatiebureau: acht vrouwen met hun kinderen. Maar wie herkent er iemand van? We kunnen het ons nu niet meer voorstellen, dat men met klompen aan naar het consultatiebureau ging. Maar dat was vóór de Tweede Wereldoorlog heel gewoon.
Deze foto is nagenoeg opgelost. We beginnen links vooraan: Eerst Mengsje Koelewijn-de Graaf (Mengsje van Vest) met zoon Peter, die op 17-jarige leeftijd is verdronken. Dan Aaltje Koelewijn- Koelewijn, (Aaltje van Lange Arend) met zoontje Jacob, dan Jannetje Bos-Berendse (Jannetje van Fem) met zoontje Cornelis; daarnaast Fijtje de Graaf-Korlaar uit de Hoekstraat met zoontje Hendrik; daarnaast Aartje van de Geest-Nagel (Aartje van de Smid) met dochter Eibertje.
Daarachter Marretje Koelewijn-ter Haar (Mart van Peet) met zoon Hendrik uit de Havenstraat. Daarnaast is niet helemaal zeker, maar het zou gaan om Marretje de Graaf-Koelewijn, die altijd achter op de Turfwal heeft gewoond. De naam van het jongetje is niet bekend, daarnaast Maria Hopman-Vermeer (Maria van Rut) met zoon Arian.
2022 01

Seizoensagenda

Cursus vis- en vleesroken (groep 1)


27 mrt 2023
19:15 -
Cursus Botterbouw


06 apr 2023
19:30 -
Cursus vis- en vleesroken (groep 2)


17 apr 2023
19:15 -

Advertenties