Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

590
Foto 590 tonen we ter gelegenheid van het herdenken van 75 jaar bevrijding. Het betreft een bevrijdingsoptocht in de Molenstraat. Wel leuk om hier aandacht aan te schenken en misschien zijn er nog wel lezers, die enkele personen herkennen. Eén persoon is zó te herleiden en wel de man in het witte overhemd, naar mijn mening is dit Steven Koelewijn, Pzn, ‘Geurten’.
Op Foto 590 zijn verschillende reacties gekomen. Eerst een kleine rectificatie. In het nummer van december waar de foto in staat afgedrukt staat vermeld: Steven Koelewijn Pzn ‘Geurten’ dat moet zijn Rzn. Links vooraan zien we Arian Koelewijn Wzn, in het midden Bort Koelewijn Wzn, daarnaast onbekend. Achter Bort Koelewijn loopt Peter Frans
Koops Rzn en daarnaast Gerrit van de Groep Hilbzn, achter Gerrit, Mees Hartog Mzn. Links achter zien we nog Jan Hartog Lzn van de Eemdijk. Het linkse meisje met de vlag is Gijsbertje Koops Stdr, achter ‘Geurten’ zie je net nog het hoofd van Grietje Heek PFdr en rechts ook met vlag Heintje Koops Stdr. Dit was een van de optochten op 29-31 augustus 1945.
2020 04
nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

01 juli 2021
19:30 -
Cursus Botterbouw

Advertenties