Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

583
Foto 583 is genomen aan het begin van de Havendijk omstreeks 1930. Op de achtergrond zien we het oude winkeltje van de Fam. Koelewijn-Bos, de bakkerij van ‘Geurten’. Zijn er lezers die enkele kinderen of volwassenen herkennen?
1e reactie:
Foto 583 is genomen aan het begin van de Havendijk voor de winkel van ‘Geurten’. Niet alle personen zijn hierop bekend. Wat we wel weten is dat het linkse meisje met jurk Grietje Beekhuis-de Graaf Edr is. Het staande meisje is Evertje ter Haar-de Graaf Jandr, het middelste zittende meisje is nog onbekend, daarnaast zit Heintje Nagel-Koelewijn, dochter van Geurten, meisje met de doek om de
muts nog onbekend. De jongen midden voor het tafeltje is Willem de Graaf Czn, later getrouwd met Hendrina van Twillert. De man met zijn arm voor de borst zou zijn Arend de Graaf, ‘groof’ van Grietje Beekhuis-de Graaf, de man met pet zou zijn Hendrik de Jong Rzn, de man met de pijp in de mond wordt aangegeven als ‘grote Brangd’, Hillebrand de Graaf, getrouwd met Mengsje Vedder.
2e reactie;
Eerst een aanvullende reactie op foto nr. 583. Het meest rechtse meisje in jurk met doek over de muts is Willemijntje Koelewijn, dochter van Wouter Koelewijn en Jannetje
Korlaar, later gehuwd met Aart Nieuwboer. Het middelste zittende meisje is Jannetje Koelewijn, dochter van Steven Koelewijn en Albertje Bos; zij trouwde later met Jan van der Goot.
2020 03
nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

06 mei 2021
19:30 -
Cursus Botterbouw
13 mei 2021
19:30 -
Cursus Kubbootbouw

Advertenties