Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

BH_VWBJDE_FOTO

552
Deze foto is gemaakt tijdens de Bevrijding. Ik kreeg hem in het verzorgingstehuis “De Haven”. Voor zover ik weet is de foto vrij recent toegestuurd aan een bewoonster. De foto is gemaakt aan het begin van de Havendijk, bij de Nieuwe Haven. Enkele personen en kinderen zijn door mij herkend, maar de kinderen weet ik nog lang niet allemaal. Wie herkent er hier een aantal van? Het zou leuk zijn als er wat meer namen bekend zouden worden.
Op deze foto zijn verschillende reacties gekomen, echter soms ook met verschillende namen. De achterste vrouw tussen de soldaten is Aalbertje de Graaf-
Koelewijn Jacdr. Zij woonde achter de vlettenloods aan de Nieuwe Haven/Weikamp. De twee andere volwassen vrouwen zijn moeder en dochter Grietje Beekhuis-de Graaf Edr en Teuntje de Graaf-de Graaf. Het kind op de arm is onbekend.
Het meisje met stukkie zou zijn Hermijn van Geurten of een dochter van Dirk de Jong en Wijmpje de Jong-de Jong. Daarvoor Willy Koelewijn (Willy van Peter van Wous).
Daarnaast Lenie Vuistje, opgegroeid bij Steven en Elisabeth Koelewijn. Vervolgens Annie van de Groep Adr, (Annie van Mengsje). Dan waarschijnlijk Kuintje Koops Stdr, jong overleden, daarnaast Jannetje de Jong Hdr, met rouwjurk Wousje van de Groep (Wousje van Eppie). Daarnaast een meisje in de rouw, waarvan men dacht dat dit een dochter was van Jan Ruizendaal, zeker is dit niet.
Daarnaast staat Daatje Bos Jdr. De twee meisjes daarachter zijn nog onbekend; er zijn wel namen genoemd, o.a. het meisje met het kind op de arm, Grietje van Aalbertje en Geertje van Dirk de Jong en Wijmpje de Jong-de Jong. De jongen met de jas aan zou Hillebrand van de Groep zijn.
Verdere namen zijn niet bekend.
2019 02
nlenfrdeplptes

Seizoensagenda

07 mei 2020
19:30 -
Cursus Botterbouw

Advertenties