De cursus vlees- en visroken is begin april succesvol beëindigd en was (weer) een ongekend succes. Inmiddels zijn eral weer ca 10 aanmeldingen binnen. Dit jaar mocht ik (webmaster), dankzij een cadeau van één van mijn dochters en schoonzoon, de cursus Vis en vleesroken volgen.
Ee kort verslag van de cursus vis en vleesroken maart/april j.l.
Op de eerste avond werd gestart met een kennisrondje. De leermeesters Alex en Jaap stelden zich voor. Daarna stelden alle cursisten zich voor. Een divers gezelschap uit alle windstreken van het land. Gezien het aantal deelnemers waren de theorielessen verdeeld over twee groepen.
We hadden als eerste groep een primeur. Het nieuwe theorieboek in full-color werd geintroduceerd. Op de eerste theorieavond werd met name aandacht besteed aan voedsel en hoe daarmee om te gaan. De tweede avond werd aandacht besteed aan diverse conserveringsmethoden. Tijdens beide avonden werd aandacht besteed aan wat temperatuur met voedsel, in dit geval met vis en vlees doet. Basiskennis die nodig je nodig hebt om het roken goed onder de knie te krijgen.
Maar het gaat uiteindelijk om de praktijk. Een impressie van dag één, de eerste praktijkles en dag twee, de "examen" dag
Dag 1.
Dag 2
Het artikel in de Bunschoter van 15 april 2019