Historische vereniging Bunscote 1980 - 2020

Nieuws

 Foto expositie 75 jaar bevrijding

In overleg met de gemeente heeft de historische vereniging een foto expositie samengesteld met foto's van ons dorp uit WO II en de bevrijding. De foto's komen uit de collectie van de vereniging. Er zijn 50 foto's geselecteerd die op een formaat van 50 x 70 cm bij toerbeurt komen te hangen in het museum, de Haven, het gemeentehuis, de bibliotheek, Ootje Eppie en de visafslag tijdens de visserijdag (zaterdag 5 sept). Als de omstandigheden het toelaten wordt de expositie na 1 juni gepland op bovenstaande locaties. Nader bericht volgt.

Deze Bun Historiael was al gedrukt voordat alle beperkende maatregelen rondom het coronavirus bekend waren. Een aantal geplande activiteiten gaan helaas niet door. Meer informatie vindt u hier.

De nieuwe Bun Historiael, nummer 1 van 2020 is uit. De inhoud en een korte impressie kun u HIER alvast lezen.

Deze uitgave is weer voorzien van interessante artikelen en nieuwe foto's in Van wee is tat d'r één. Zoekt u actief mee om de foto's te beschrijven? Veel leesplezier.

124 Van het bestuur J. Bos
126 Verslag ledenvergadering 2 oktober  J. Hopman
129 Onze jeugdjaren (1) Bort Zwaan140 Schoolfoto (4)
144 Uit de kunst Willem Ruizendaal
145  Boekbespreking "De 'Canon van Huizen'"  Jan Bos
150 Kruiswoordpuzzel Evert ter Haar
152 Van wee is tat d'r één  B. Zwaan

      Nieuwe fotoserie uit de reeks "Van wee is tat d'r één"
559 560 560 562 563  

Kent u of denkt u dat iemand in uw omgeving te kennen die één van deze personen en/of de

locatie herkent neem dan contact op met Bort Zwaan

tel. (033) 298 30 92

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De cursus visch en vleesch roken 2020 die gepland stond in de laatste twee weken van maart is vanwege de richtlijnen van het RIVM uitgesteld. Als de omstandigheden het toelaten zal een nieuwe cursus dit jaar worden gepland. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor nieuwe deelnemers.

De jaarvergadering op donderdag 16 april 2020 gaat niet door.

De jubileumviering op 12 juni komt te vervallen. Op 24 juni vergadert het bestuur en zal dan bespreken of en hoe aandacht zal worden gegeven aan het 40 jarig bestaan. In juni verschijnt in ieder geval een jubileumboek dat aan alle leden gratis zal worden verstrekt.

Van een aantal activiteiten zijn de voorbereidingen tijdelijk gestopt. Zodra de overheid de maatregelen verruimt zullen deze activiteiten weer worden opgestart. Nieuwe informatie wordt zo spoedig mogelijk op de site vermeld.

40 jarig jubileum

De Historische Vereniging ‘Bunscote’ bestaat dit jaar 40 jaar. De vereniging wil dit samen met leden en genodigden vieren op vrijdag 12 juni ’avonds in de sporthal van SV Spakenburg. In de Bun Historiael van maart 2020 wordt het programma en een inschrijfformulier opgenomen . De Bun Historiael van juni 2020 wordt een herdenkingsnummer. Daarnaast geeft de vereniging ter gelegenheid van 40 jaar Historische Vereniging een gedenkboekje uit. Sponsors zijn van harte welkom.

 

Wijnand’s Auto Service en (naam club) slaan de handen ineen!

Tanken voor de club!

Bij Wijnand’s Auto Service geloven wij in de kracht van samen, met elkaar ons dorp groot maken.

Daarom gaan we bij Wijnand’s Auto Service beginnen met Tank en Schenk! Wat is Tank en Schenk hoor ik u denken, Tank en Schenk is een spaarprogramma voor uw club. Hoe werkt het dan?

Per getankte liter brandstof bij Wijnand’s Auto Service kunt u 1 cent schenken aan onze Historische vereniging Bunscote , zo kunnen wij met zijn allen een mooi bedrag bij elkaar sparen!

Spaart u ook mee?

nlenfrdeplptes

Sponsoren

Seizoensagenda

04 juni 2020
19:30 -
Cursus Botterbouw

Advertenties