Welkom
, welkom op de website van de Historische Vereniging 'Bunscote'.

8 oktober 2016

De site is de weer helemaal helemaal bijgewerkt. Informatie over de laatste uitgavens van ons blad "Bun Historiael" zijn toegevoegd. Nieuwe foto's "van Wee bin jie der een".

De webmaster

Maak een keuze uit de onderwerpen die links staan genoemd. Deze zullen u naar de bijbehorende pagina's brengen. Sommige onderwerpen zijn uit te klappen. Deze zijn herkenbaar aan een plusteken.
 
Topo Tijd Reis
Het Kadaster lanceerde de website topotijdreis.nl, een website die 200 jaar topografie ontsluit. De Nederlandse overheid maakt al sinds 1815 onafgebroken topografische kaarten en het Kadaster viert hun 200-jarige jubileum. Tijdreis Op topotijdreis.nl kan iedereen eenvoudig bekijken hoe een bepaald stukje Nederland er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uitzag. Door de kaarten van de verschillende jaren te vergelijken is meteen duidelijk hoe Nederland zich heeft ontwikkeld. Zo zijn inpoldering en verstedelijking duidelijk gevisualiseerd. 200 jaar Nederland in kaart Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die tijd wordt Nederland officieel en onafgebroken in kaart gebracht. Bijvoorbeeld de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. In 2004 werd de dienst onderdeel van het Kadaster.

U kunt op de kaart inzoomen tot de omgeving van Bunschoten. Wilt de ontwikkeling in de tijd zien, selecteer dan op de tijdsbalk een jaar en druk op de afspeelknop (linksboven)
 
Actueel Oktober 2016
knopBun Historiael 2016, nummer 3

Bun Historiael.
Het derder nummer van 2016 van ons prachtige blad 'Bun Historiael' is verschenen.
Klik hier voor meer informatie.

Van wee is tat d'r één…?
 
Wie helpt ons verder met het herkennen van deze personen?

Zie de nieuwe serie foto's 488 t/m 492 (Grotere foto's)

 

Ook de oudere series met de binnengekomen reacties zijn nog steeds te bekijken. Klik hier voor deze prachtige foto's.
Spreekbeurt? Werkstuk?

Werkstuk, spreekbeurt?
Ben je scholier of student? En moet je een spreekbeurt of werkstuk maken? Doe het dan over de geschiedenis van Bunschoten.
Hier vind je acht pagina's boordevol tekst en foto's!

Boeken

Historische Canon van Bunschoten Spakenburg & Eemdijk in 34 vensters
In onze webwinkel zult u ontdekken dat de Historische Vereniging 'Bunscote' een indrukwekkende serie boeken heeft gepubliceerd, die nog steeds verkrijgbaar zijn.
De boeken zijn niet duur. Neem bijvoorbeeld de Historische Canon van Bunschoten Spakenburg & Eemdijk in 34 vensters, 112 pagina's, bestaande uit 34 items, die een prachtig compleet en doorlopend beeld schetsen van de rijke geschiedenis van de dorpsgemeenschappen Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk.

't Bunhuus
Kom ook eens een kijkje nemen in het officiële onderkomen van de Historische Vereniging 'Bunscote', 't Bunhuus.
Crop registeraccountants en belastingadviseurs, sponsor van deze website.
Gastenboek
Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in ons gastenboek en de reakties te lezen van andere bezoekers. Ook kunt u er zelf een reaktie achterlaten.


Suggesties
Heeft u vragen, opmerkingen, aanvullingen, suggesties of verzoekjes, stuur dan een e-mail naar de webmaster. Bellen of schrijven naar de webmaster mag uiteraard ook.

Lid worden?
Ook u kunt lid worden van deze bloeiende vereniging door te bellen of te schrijven naar de Penningmeester of te mailen. De contributiebedragen vindt u hier.